Utopia Café

een café met duizend en één mogelijkheden


Het Utopiacafe bevindt zich in , waar de Aalsterse bibliotheek en academie voor podiumkunsten zijn gevestigd. Het Utopiacafe is een open en gezellige ontmoetingsplek voor
bezoekers, buurtbewoners, leerlingen en toevallige passanten.

Je kan bij ons terecht voor een heerlijke lunch, een aperitief, een lekkere kop koffie met ambachtelijke taart, een lokaal biertje en zoveel meer.
Het grote zongerichte terras laat u genieten in een rustige en authentieke omgeving.

Openingsuren: 

               maandag tem vrijdag openen wij van 11:00 tot 19:00 

zaterdag van 9:30 tot 18:00 (ontbijt 9:30 tot 11:30)

Lunchen kan elke dag van 11:30 tot 14:00
Kleine zoute en zoete versnaperingen van 11:30 tot 18:00 
Onze gerechten van de kaart en ontbijt kunnen ook besteld en afgehaald worden 

 


Zoet, zoeter, zoetst

Voor de zoetekauwen. Onze namiddagkaart wordt uitgebreid. Naast het ruime aanbod snacks en zoute versnaperingen kan je vanaf nu genieten van onze huisgemaakte brownies, pannenkoeken met garnituur naar keuze en een stukje taart van Keymeulen Zuivelhoeve of Tartes Françoise.

"Wauw! Wat een heerlijk fruitslaatje! Het stokbrood: mmm! Met erg lekkere kazen. En dan kwamen de croissant en de minichocoladekoek. Plus een stuk amandelcake, zo vol van smaak, amai! Lekkere cava, dankjewel.
Na een pauze kwam er kruidige couscous met biezonder lekker gekruide aubergine en butternut en met champignons op een hummus mousse. Onze complimenten aan de kok! Zet dit op de kaart, zodra jullie open gaan, en we spoeden ons naar Aalst.De pannenkoekjes en brownies zijn voor straks maar zien der ook njammie uit. Utopia-Cafe-kraks, dankjewel!" 
Kaat De Roeck

FOOD


Onze kaart biedt een mix van klassiekers met een swing en geïnspireerde gerechten. De voorliefde voor mediterrane bereidingen, met hier en daar een toets uit het verre oosten, is nooit ver weg.

Lokale producenten krijgen een belangrijke plaats in onze seizoenskeuken en waar mogelijk wordt met bio producten gewerkt. Veggie en vegan komen ruim aan bod en voor bepaalde allergieën en intoleranties bieden wij volwaardige alternatieven.

Voor kinderen voorzien wij kleinere porties, voor grote groepen hanteren wij aparte formules.

  Bekijk onze eetkaart
  Download onze groepsformules

Op zaterdag verwennen wij iedereen vanaf 9:30 tot 12:00 met een uitgebreid ontbijtbuffet. Hiervoor betaalt u 12 euro/pp. Vanaf 10:30 wordt dit uitgebreid naar brunch. Deze loopt tot 14:00 en kost 22 euro/pp. Zolang de coronamaatregelen gelden serveren wij op zaterdag van 9:00 tot 11:30 ontbijt met bediening aan tafel en kan u 's middags lunchen van de kaart.


Wij vragen voor ontbijt- en brunchbuffet steeds vooraf te reserveren.

DRINKS


Wij serveren jullie een heerlijke kop koffie, latte macchiato of cappuccino met koffiebonen van Maeskes Roem. Onze diverse thees zijn 100% bio en duurzaam. Onze limonades worden stuk voor stuk bereid met onze eigen huisgemaakte siropen en geserveerd met vers seizoensfruit. Deze zoetmakers geven eveneens de authentieke smaak aan onze cocktails.

Naast de klassiekers vonden ook een mooie reeks lokale biertjes de weg naar onze kaart. (Alosta, Sensalost, Draeckenier,  Ondinneke, ...) 

  Download onze drankkaart

ONS TEAM


Bart Guns (zaakvoerder)
Dinah Buysse (zaakvoerder)

Crew: Grim, Diewertje, Dmitriy, Manou, Ahmad ...

catering op maat


Catering bij zaalverhuur

Utopia heeft 2 vergaderzalen 'Mieke' en 'Maaike', een polyvalente zaal ‘de Geuzen’ en een aantal klaslokalen beschikbaar voor verhuur.
utopia.aalst.be/zaalverhuur

In vergaderzalen 'Mieke' en ' Maaike' kunnen wij volledige dag- en avondcatering verzorgen. Indien gewenst kan dit gecombineerd worden met ontvangst, pauzes, lunch, recepties en broodjes)buffetten in het Utopiacafé. 
Onthaal in het Utopiacafé is mogelijk vanaf 8:30.
Download groepsformules Mieke Maaike

In zaal 'de Geuzen' en de klaslokalen mag geen catering genuttigd worden. Deze is enkel mogelijk in het Utopiacafé.
Download groepsformules Café

Groepen in het café zonder zaalverhuur

Met een capaciteit van 80 personen kunnen wij (tijdens de openingsuren van UTOPIA) in het Utopiacafé ook grote groepen ontvangen. In functie van het aantal personen en de formule wordt een deel van het Utopiacafé voor jullie voorbehouden.
Download groepsformules Café

Referenties:
Atheneum Aalst, JCCSoftware, Markant, Publiq, Mice, Unizo, VOKA, ...